7 خاصیت ارزشمند 'خرما'
تاريخ : شنبه 24 خرداد 1393 | | نویسنده : گمنام

عامل اصلی استحکام استخوان های بدن کلسیم می باشد که در خرما وجود دارد و نیز فسفرِ آن از عناصر اصلی تشکیل دهنده مغز و مانع ضعف اعصاب و خستگی می باشد و قوه بینایی را نیز می افزاید و همچنین پتاسیم موجود در آن در بهبود زخم معده موثر می باشد و علاوه بر این، خرما از سرطان جلوگیری می نماید، به نحوی که آمار نشان می دهد که در مناطقی که خرمای بیشتری مصرف می شود، ابتلای افراد آن منطقه به سرطان کمتر است، اما جالب است بدانید که ائمه اطهار (ع) نیز بر استفاده از این ماده ی غذایی تاکید فراوانی داشته اند، چنانچه پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) می فرمایند: روزی جبرئیل درباره ی خواص خرما به من خبر داد و گفت در آن چندین ویژگی ممتاز می باشد: 1- بیماری ها (میکروب ها) را از بین می برد. 
2- شنوایی گوش و بینایی چشم را تقویت می نماید.
3- بر قوه جماع انسان می افزاید.
4- در هضم غذا بسیار موثر است. 
5- دهان را خوشبو می سازد.
6- انسان را به رحمت خداوند نزدیک می سازد.
7- انسان را از شیطان دور می نماید.

علاوه بر این در جایی دیگر پیامبر (ص) می فرمایند: باید اولین چیزی که زن پس از تولد نوزاد میل می نماید، رطب باشد.
عرض شد: یا رسول الله؛ اگر فصل رطب تازه نبود، چه باید کرد؟
فرمودند: هفت دانه از خرمای مدینه بخورد و چنانچه آن هم پیدا نشد، هفت دانه از خرمای شهر زندگی خود یا هر شهری که در آن خرما پرورش داده می شود بخورد زیرا خداوند می فرماید: به عزت و جلال و عظتم سوگند، هرگاه زنی به هنگام وضع حمل (و پس از آن) خرما بخورد، فرزندش خواه پسر باشد و خواه دختر، حلیم و بردبار می شود، همچنین امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند:
حَنِکُوا اَولادَکُم بَالتَّمرِ، هکَذا فَعَلَ النَّبیُّ (ص) بِالحَسَنَ وَ الحُسَین (ع)؛ کام فرزندان خود را با خرما بردارید چرا که پیامبر (ص) با امام حسن و امام حسین (ع) چنین کرد و در جای دیگر فرموده اند: به زنان خود پس از زایمان خرما بخورانید تا فرزندانتان زیرک و بردبار شوند.

 

پی نوشت ها:
1- حویزی. تفسیر نورالثقلین، ج3: 330.
2- کلینی. الکافی، ج6: 22، 24.
3- طوسی. تهذیب الاحکام، ج7: 437، 440.
4- شازده احمدی. نهج الطبابه: 113.
5- پورقاسم میانجی. خوراک های حلال و حرام: 66، 68.

 منبع:قدس